Μονεμβασιά: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη φονική παράσυρση – «Ίχνη από λάστιχο αυτοκινήτου στο κεφάλι»

Μονεμβασιά: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη φονική παράσυρση – «Ίχνη από λάστιχο αυτοκινήτου στο κεφάλι»

Συγκλονίζει ο γιατρός που έσπευσε για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες — Κατέθεσε ότι το ένα από τα δύο θύματα έφεραν ίχνη στο κεφάλι, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα από λάστιχο αυτοκινήτου — Φίλος του δράστη αναφέρει στην κατάθεσή του ότι τον ανησύχησε τόσο η συμπεριφορά του 52χρονου πριν το φονικό

Ξεπερνά ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία το αδιανόητο περιστατικό στη Μονεμβασιά. Όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης του διπλού φονικού, ήταν σε κατάσταση αμόκ. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο περιγράφουν σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία με απόλυτη σαφήνεια τις κινήσεις του δράστη, τις προσπάθειες που έκαναν για να τον σταματήσουν και τον τρόπο με τον οποίο τελικά ακινητοποιήθηκε το όχημα του δράστη

Ο 52χρονος, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί αύριο μετά την προθεσμία που έλαβε, τους χτύπησε ρίχνοντάς τους στο οδόστρωμα και συνέχισε την πορεία του προς Τάραψα, έχοντας παρασύρει αρχικά κάτω από το όχημά του και τους δύο 77χρονους, για μικρή απόσταση.

Ωστόσο, το ένα από τα δύο θύματά του, τον οδηγό της μοτοσικλέτας, τον παρέσυρε συνολικά για 300 μέτρα.

Ο δράστης συνέχισε την πορεία του και έπειτα από ένα τέταρτο περίπου επέστρεψε στο σημείο με αντίθετη κατεύθυνση, εκεί όπου παρέσυρε τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας περίπου για 200 μέτρα!

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την δικογραφία, όλα άρχισαν στις 21:50. Ο αστυνομικός, που μετέβη με το περιπολικό περιγράφει στην κατάθεσή του λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του 52χρονου

«Περί ώρα 21.50 πολίτες μου ανέφεραν πως στο ύψος του μίνι μάρκετ υπήρχε στον δρόμο αιμόφυρτο άτομο μετά από τροχαίο και πως ο οδηγός με ένα λευκό όχημα είχε εγκαταλείψει το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση, δίχως να γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία. Αμέσως παρέλαβα το ΕΑ …περιπολικό αυτοκίνητο και μετέβηκα στο σημείο όπου ανευρέθηκε ένας άνδρας αιμόφυρτος, τον ρώτησα πώς τον λένε, μου απάντησε…. και αμέσως κάλεσα εκ νέου το ΕΚΑΒ.

«Επειδή ο τραυματίας βρισκόταν στην μέση του δρόμου απέκλεισα την κυκλοφορία με κώνους, εκτρέποντας την κυκλοφορία από παράδρομους, ενώ τοποθέτησα το περιπολικό με τους φάρους αναμμένους, αποκλείοντας το ρεύμα κυκλοφορίας προς Τάραψα. Μετά από περίπου πέντε λεπτά και ενώ φωτογράφιζα τον χώρο αντιλήφθηκα πως από την πλευρά που είχα τοποθετήσει τους κώνους ερχόταν ένα λευκό αυτοκίνητο με κατεύθυνση από Τάραψα προς Μονεμβασιά με αυξημένη ταχύτητα. Παρέσυρε τους κώνους και κατευθύνθηκε προς τον τραυματία που ήταν στην μέση του δρόμου. Έκανα προσπάθεια να τον σταματήσω τόσο εγώ αλλά και οι πολίτες που ήταν στο σημείο αλλά αυτός συνέχισε την πορεία του παρασύροντας τον τραυματία και σέρνοντας τον κάτω από το όχημα του κατευθύνθηκε προς Νεάπολη στρίβοντας δεξιά στην ΕΠ. Οδό Μονεμβασιάς- Νεαπόλεως».

Ο εν λόγω αστυνομικός περιγράφει μάλιστα την προσπάθεια που έκανε τόσο ο ίδιος όσος και πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο για να σταματήσουν τον 52χρονο.

«Έκανα προσπάθεια να τον σταματήσω τόσο εγώ αλλά και οι πολίτες που ήταν στο σημείο, αλλά αυτός συνέχισε την πορεία του, παρασύροντας τον τραυματία, και σέρνοντάς τον κάτω από το όχημά του κατευθύνθηκε προς Νεάπολη, στρίβοντας δεξιά στην Επ. Οδό Μονεμβασίας-Νεαπόλεως. Τον ακολούθησε αρχικά ο συνάδελφός μου με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και μετέπειτα κι εγώ.

Μετά από περίπου 200 μέτρα στο ύψος του ανθοπωλείου, είδα τον τραυματισμένο άνδρα που είχε παρασύρει να βρίσκεται στη μέση του δρόμου χωρίς να έχει πλέον τις αισθήσεις του και το όχημα να έχει εγκαταλείψει το σημείο. Τον σκέπασα με ένα λευκό σεντόνι, τοποθέτησα κώνους και συνέχισα την πορεία μου προς τη Νεάπολη, αναζητώντας το λευκό όχημα. Είχα φτάσει στη διασταύρωση των Νομίων όταν με ειδοποίησαν πως το όχημα ήταν εντός χώρου στάθμευσης στο εστιατόριο ….. στον οικισμό Αγία Παρασκευή Μονεμβασίας.

Γύρισα πίσω και φθάνοντας με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου πως το προαναφερόμενο όχημα είχε φύγει από το πάρκινγκ του με κατεύθυνση προς Μονεμβασιά μόλις πέρασαν τα περιπολικά.

Συνέχισα με κατεύθυνση προς Μονεμβασιά και φθάνοντας στο ύψος της ταβέρνας …. Βλέπω από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας να κινείται ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο χρώματος μπλε και πίσω από αυτό ακολουθούσε το ως άνω λευκό όχημα, το οποίο, ενεργώντας προσπέραση, συγκρούστηκε πλευρικά με το μπλε όχημα και μετά επίσης πλευρικά με το περιπολικό που οδηγούσα κινούμενος στο ρεύμα κυκλοφορίας μου. Τότε ακινητοποιήθηκε».

Ο αστυνομικός μαζί με έναν συνάδελφό του τον ακολούθησαν και μετά από περίπου 200 μέτρα, βρήκαν τον τραυματισμένο άνδρα, που είχε παρασύρει το λευκό όχημα, να βρίσκεται στην μέση του δρόμου, χωρίς να έχει πλέον τις αισθήσεις του και το όχημα να έχει εγκαταλείψει το σημείο για ακόμα μια φορά.

“Τον σκέπασα με ένα λευκό σεντόνι, τοποθέτησα κώνους και συνέχισα την πορεία μου προς την Νεάπολη αναζητώντας το λευκό όχημα. Με ειδοποίησαν πως το όχημα ήταν εντός του χώρου στάθμευσης σε εστιατόριο στον οικισμό Αγία Παρασκευή Μονεμβασιάς. Γύρισα πίσω και φθάνοντας με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου πως το όχημα είχε φύγει από το πάρκινγκ με κατεύθυνση προς Μονεμβασιά και πιο κάτω βλέπω από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας να κινείται ένα όχημα χρώματος μπλε και πίσω από αυτό ακολουθούσε το ως άνω λευκό όχημα, το οποίο ενεργώντας προσπέραση, συγκρούστηκε πλευρικά με το μπλε όχημα και μετά επίσης πλευρικά με το περιπολικό που οδηγούσα κινούμενος στο ρεύμα κυκλοφορίας μου. Τότε ακινητοποιήθηκε” σημειώνει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός.

«Ίχνη από λάστιχο αυτοκινήτου στο κεφάλι»

Στη συνέχεια, ο γιατρός που προσπάθησε να σώσει το θύμα πριν περάσει ξανά το λευκό όχημα του δράστη από πάνω του, συγκλονίζει, καταθέτοντας ότι το ένα από τα δύο θύματα έφεραν ίχνη στο κεφάλι, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα από λάστιχο αυτοκινήτου.

Στις 21:40, ο γιατρός περνώντας από τον τόπο της τραγωδίας, τον σταμάτησαν δύο νεαροί. Εκεί ο ίδιος πληροφορήθηκε ότι υπήρχε στον δρόμο ένας τραυματίας. “Ως γιατρός έχω ιατρικά σύνεργα στο αμάξι μου και πήγα να δω τι συνέβη. Είδα έναν άνδρα ξαπλωμένο μπρούμητα και όταν τον γύρισα ανάσκελα τον αναγνώρισα. Ήταν χτυπημένος στο κεφάλι, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Την ώρα που προσπαθούσα να του δώσω τις πρώτες βοήθειες με τη βοήθεια ενός άνδρα, είδα ένα αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος μας με κατεύθυνση από τους Μολάους, τον οποίον τράβηξα προς τα έξω από το δρόμο και το αυτοκίνητο μας πέρασε σε απόσταση μισού μέτρου περίπου την τελευταία στιγμή”.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία υπάρχουν 4 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης

Ένας από αυτούς σημειώνει: Στην πορεία του το λευκό αυτοκίνητο παρέσυρε τους κώνους που είχε τοποθετήσει η Αστυνομία και κινούμενο επί του οδοστρώματος, αγνοώντας πλήρως τις υποδείξεις μας, και συγκεκριμένα εγώ είχα βγει στη μέση του οδοστρώματος και με νοήματα και δυνατές φωνές παρότρυνα τον οδηγό να σταματήσει για να προστατεύσω τον τραυματία. Ο οδηγός του λευκού οχήματος πέρασε πάνω από τον τραυματία και τον παρέσυρε από το σημείο. Εγώ πεζός κυνηγούσα το αυτοκίνητο, φωνάζοντας για να προστατεύσω τους πολίτες που ήταν επί του δρόμου.

Ένας άλλος μάρτυρας που βρισκόταν στο σπίτι του όταν άκουσε τις φωνές βγήκε στο δρόμο και επισημαίνει στην κατάθεσή του: Είδα γύρω στα είκοσι άτομα δεξιά και αριστερά της οδού και έναν άνθρωπο πεσμένο στο οδόστρωμα. Κάποιος μου είπε στα γρήγορα ότι έγινε τροχαίο και ο τραυματίας ήταν ο …. , τον οποίο γνώριζα. Στη συνέχεια πήρα ένα μαξιλάρι και μια κουβέρτα για να βοηθήσω τον τραυματία. Επίσης, στο σημείο ήταν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει τρεις κώνους μπροστά και πίσω από το σημείο του τροχαίου, προκειμένου να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Για περαιτέρω ασφάλεια έβαλα μια καρέκλα και ένα σταντ από μίνι μάρκετ. Πλησίασα τον τραυματία και τον ρώτησα αν είναι καλά, απαντώντας μου ότι πονούσε ο γοφός του.

Οι αστυνομικοί είχαν απομακρύνει τους διερχόμενους από το χώρο και είχαν αφήσει μόνο εμένα για να τους κρατάω ένα φακό προκειμένου να βγάλουν φωτογραφίες του τόπου του ατυχήματος. Τότε είδα στα σαράντα μέτρα περίπου μπροστά μας ένα αυτοκίνητο, λευκού χρώματος, με ένα άτομο, τον οδηγό, να κατευθύνεται προς τα πάνω μας με αυξανόμενη ταχύτητα. Έριξε τα εμπόδια και άμεσα απομακρυνθήκαμε από τον δρόμο. Έμεινε ο τραυματίας πάνω στο οδόστρωμα, τον οποίο παρέσυρε κάτω από το όχημά του και κινήθηκε με κατεύθυνση προς την Αγία Παρασκευή. Έντρομος παρέμεινα στο σημείο.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο ενήργησε προσπέραση στο προπορευόμενο μπλε αυτοκίνητο, το οποίο προσέκρουσε και εν συνεχεία συγκρούστηκε στην αριστερή πλευρά του περιπολικού της Αστυνομίας με αρκετή ταχύτητα, αφού το περιπολικό σηκώθηκε στον αέρα κατά τη σύγκρουση. Στο σημείο κατέφθασαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις και έδιναν εντολές στον…. να βγει από το αυτοκίνητο, χωρίς να υπακούει. Μετά από δέκα λεπτά συνεχών εντολών να βγει, οι Αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και τον ακινητοποίησαν φορώντας του χειροπέδες. Ρώτησα τον …. ”γιατί το έκανες αυτό;” και μου απάντησε ”πες μου ότι είναι ένα κακό όνειρο”».

Φίλος του δράστη στην κατάθεσή του αναφέρει ότι τον ανησύχησε τόσο η συμπεριφορά το 52χρονου πριν το φονικό.

Στις 21.00 μαζί με την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τα δύο παιδιά μου ξεκινήσαμε να πάμε μια βόλτα στη γέφυρα, περνώντας έξω από την οικία του… αυτός βρισκόταν στο δρόμο και μου έκανε νόημα να σταματήσω. Εγώ σταμάτησα στην άκρη του δρόμου και αυτός άνοιξε την πόρτα του οδηγού και κάθισε πάνω μου προσπαθώντας να βάλει μπρος το αυτοκίνητο. Εγώ αντέδρασα έντονα και του είπα ότι έχω την οικογένειά μου μαζί και αφού το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο. Αμέσως, αφού κατάλαβα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, ειδοποίησα αμέσως την αδελφή του, γιατί εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο».

Την ίδια ώρα, αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης υπέβαλε, μέσω του συνηγόρου του, ο 52χρονος κατηγορούμενος. Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, ζητεί τη μεταφορά του 52χρονου οδηγού στο ψυχιατρείο και ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του πάσχει από μανιοκατάθλιψη. Ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι η άμεση μεταφορά του εντολέως του στο ψυχιατρείο Τριπόλεως είναι απαραίτητη, ώστε να υπάρχει τεκμηριωμένη γνωμάτευση για την ψυχική του υγεία.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που «δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Κούγιας. Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά για τροχαίο δυστύχημα.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

More in Ελλάδα
Αγρίνιο: Μήνυση ηλικιωμένης σε γηροκομείο – «Με χτύπησαν, με παραμελούσαν» καταγγέλλει
Close